Ripsivärit ensisilmäystä tarkemmin
Älä viitsi! Miten meikki poistetaan kunnolla?

Silmien ihoalue on kasvojen hennoin ja ohuin osa, koska siitä puuttuu rasvakudos täysin. Silmien iho kärsii myös ensimmäisenä ikääntymisestä. Jotta ikääntyminen hidastuisi, meidän on nähtävä enemmän vaivaa hoitaaksemme tätä osaa kasvoistamme, etenkin meikinpoiston yhteydessä. Miten meikki poistetaan kunnolla ja mitkä ovat yleisimmät virheet meikinpoiston aikana?
Miten meikki poistetaan kunnolla?
- 1. Silmämeikin pesemisen on alettava huolellisella käsien pesulla. Ihon kosketteleminen likaisilla käsillä voi johtaa esim. silmätulehdukseen.
- 2. Oikeaoppiseen meikinpoistoon kuuluu kahden vanulapun kastaminen tietylle ihotyypille sopivalla valmisteella. Kannattaa myös kiinnittää huomiota käytettyyn tuotemäärään: määrän on oltava juuri sopiva. Jos tuotetta on liikaa, se voi joutua silmiin ja ärsyttää silmiä. Toisaalta, jos tuotetta on liian vähän, meikinpoistosta voi tulla todella vaikeaa ja aikaa vievää, joskus jopa mahdotonta.
- 3. Tämän jälkeen vanulappuja painetaan hellävaraisesti suljettujen silmien päälle. Valmisteelle on annettava hieman aikaa vaikuttaa. Tämän tekniikan ansiosta silmien alueen hierominen tai hinkkaaminen ei ole tarpeen, mikä on todella hyvä asia, sillä se vaurioittaa ripsiä. Miksi? Voimakkaat otteet johtavat ripsien mekaanisiin vaurioihin ja kehittävät ryppyjä.
- 4. Ripsiväri poistetaan hellävaraisilla ylös-alas-liikkeillä. Tällä tavalla riski vaurioittaa ripsiä vähenee.
- 5. Seuraavaksi siirrytään silmän ulkokulmasta sisäkulmaan hyvin hellävaraisin liikkein, poistaen meikkijäämiä.
- 6. Jos vanulappuun tarttuu edelleen likaa, se on vaihdettava uuteen. Yleensä meikinpoistoon tarvitaan noin 4-5 vanulappua. Vaihda niitä, kunnes viimeinen vanulappu pysyy puhtaana.
Silmämeikin poistoon kuuluu meikin irrottaminen ylä- ja alaluomesta sekä ripsistä ja kulmakarvoista. Kulmakarvat unohtuvat usein tässä kohtaa.
Silmämeikin poisto: Yleisimmät virheet
1. Vääränlaiset meikinpoistoaineet
Meikinpoistotuote on valittava huolellisesti – sen ei tulisi sisältää parafiinia tai alkoholia, etenkään jos tuote on suunnattu herkälle iholle. Misellivoide on hyvä valinta allergiaoireista kärsiville. Tuote on hellävarainen ja monipuolinen, se poistaa meikin ja jättää ihon puhtaaksi kasvoveden tavoin.
Suurin osa meikinpoistoaineista sisältää ylimääräisiä ainesosia, joiden tehtävä on lisätä tuotteen tehokkuutta mutta ne eivät aina tee palveluksia ihollemme. Tästä syystä on parempi valita tuote, jonka ainesosalista on lyhyt ja yksinkertainen. Joskus kookosöljykin on suosittuja kasvojen puhdistusgeelejä parempi ratkaisu. Lisäksi herkälle ihotyypille suunnattuja tuotteita pidetään usein tehottomina. Ne eivät irrota meikkiä kunnolla ja ripsiväri leviää kasvoille.
2. Kiire meikinpoiston aikana
Yritämme usein poistaa meikin nopeasti, eikä välttämättä tarkasti. Tämä tapahtuu pääasiassa siksi, että iltaisin olemme väsyneitä pitkän päivän jälkeen ja meitä ei huvita viettää runsaasti aikaa muun kuin nukkumisen parissa. Siitä huolimatta meikinpoistoon tulisi panostaa, koska valmisteille on annettava aikaa vaikuttaa ja ’sulattaa’ meikki, etenkin vedenkestävä ripsiväri.
3. Liian raju hinkkaaminen
Silmien ihoalueen intensiivinen hinkkaaminen ei ole tehokasta tai turvallista, sillä se aiheuttaa ärsytyksiä, silmätulehduksia ja couperosaihon kohdalla – rikkinäisiä hiussuonia. Pikainen ja raju meikinpoisto heikentää ja repii ripsiä sekä kulmakarvoja ja voi jopa johtaa karvojen värivirheisiin.
Useimpien meikinpoistotuotteiden koostumus on kehitetty niin, että niitä olisi helppo käyttää. Tämä tarkoittaa sitä, että valitulle alueelle tarvitsee vain painaa kostutettu vanulappu. Meikinpoistossa voi myös käyttää vanupuikkoja. Puikon avulla pääsemme vaikeampiin kohtiin ja pystymme poistamaan meikin paikoista, joihin vanulappu ei ylety.
4. Hygienian puute meikinpoiston aikana
Unohdamme usein seurata hygienian perussääntöjä irrottaessamme meikkiä kasvoiltamme. Käytämme meikinpoistoainetta likaisilla käsillä ja käytämme samaa vanulappua liian monta kertaa. Sekä likaiset kädet että likaiset vanulaput keräävät bakteereja, jotka puolestaan tukevat finnien syntyä.
5. Meikinpoiston oikea järjestys
Monet naiset ovat sitä mieltä, että meikin voi poistaa missä järjestyksessä tahansa. Tämä ei kuitenkaan ole aivan totta. Meikinpoiston on alettava huulipunan irrottamisesta. Sen jälkeen voimme siirtyä ripsiväriin, luomiväriin ja eyelineriin. Viimeisenä lähtee meikkivoide ja sen jälkeen kasvot pestään geelillä tai vaahdolla.